FEBO is gevestigd in Amstelveen. Het hart van de Febo is de automatiek.
Al ruim veertig jaar. Banketbakker J.I. de Borst is in 1960 dan ook de eerste in Nederland die zijn banketbakkers- annex snackzaak omtovert tot een snelle, ‘hit and run’ snackbar, waarin de automatiek een centrale rol speelt. Zijn succes baseert hij op kwaliteit, die hij vanaf zijn start in 1941 in Maison Febo in Amsterdam hoog in het vaandel heeft. De kroketten maakt hij zelf, net als zijn roomijs.
Als hij later moet kiezen: snel groeien en dus de productie uit handen geven of gestaag groeien en zelf produceren, is hij er snel uit. Hij bouwt de banketbakkerszaak om tot moderne keuken en ook later kiest hij voor een grotere, nog modernere keuken, nu in Amsterdam-Noord. Daar worden tegenwoordig, onder leiding van de zoon en kleinzoon van J.I. De Borst, zo’n 50.000 kroketten per dag gemaakt, naast alle andere snacks die Febo verkoopt.
Op de dag van productie worden de verse snacks dagelijks vers aangeleverd bij de filialen.
Bent u de eigenaar van dit bedrijf? Claim gratis uw vermelding en beheer uw gegevens via places.nl